Επιλογή Γλώσσας: GR EN
DentalSleepMed.gr - Δρ. Ζήσης Κουδιγκέλης - Αντιμετωπίστε τώρα την Υπνική Άπνοια & το Ροχαλητό
DentalSleepMed.gr - Δρ. Ζήσης Κουδιγκέλης - Αντιμετωπίστε τώρα την Υπνική Άπνοια & το Ροχαλητό
μασελακι υπνου για το τριξιμο των δοντιων, ροχαλητο και υπνικη απνοια
Ήσυχος ύπνος

Τον έχουμε  περισσότερο ανάγκη από ποτέ,

γιατί να μη τον εξασφαλίσουμε;
Ενοχλούνται οι γύρω σας από το ροχαλητό σας;

Γνωρίζετε πως υπάρχει και Οδοντιατρική Λύση στο πρόβλημα του ροχαλητού σας;

Ρωτήστε μας!
Προβλήματα ύπνου και αϋπνίας;

μπορούμε να σας βοηθήσουμε

να βρείτε το πραγματικό αίτιο.
Κακός ύπνος;

μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικά αίτια απ' οτι εσείς πιστεύετε.

Μασελάκι Ύπνου
Ενδοστοματική συσκευή Υπνικής Άπνοιας και Ροχαλητού

Θεραπεία με ενδοστοματική συσκευή

Αρχική » Θεραπεία » Θεραπεία με ενδοστοματική συσκευή
ενδοστοματικός νάρθηκαςΗ θεραπεία με ενδοστοματική συσκευή (μασελάκι ύπνου) είναι μια λιγότερο παρεμβατική και εναλλακτική λύση, για πολλές διαταραχές της αναπνοής κατά τον ύπνο, όπως το Ροχαλητό και το Σύνδρομο Αποφρακτικής Υπνικής Άπνοιας (ΣΑΥΑ). 

Είναι μια νέα διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας, συνεχώς αναπτυσόμενη, με καλά αποτελέσματα και πολλόυς ένθερμους υποστηρικτές. Μπορεί να είναι θεραπεία πρώτης επιλογής, αλλά για πολλούς η μοναδική εναλλακτική λύση! Συστήνεται παγκοσμίως από όλους τους ιατρούς ύπνου.

Επιτρέπει στους ανθρώπους να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά, παρέχοντάς τους μακροχρόνια ανακούφιση.


Στο ιατρείο κατασκευάζονται και τοποθετούνται μόνο εξατομικευμένοι ενδοστοματικοί νάρθηκες με μηχανισμό, διεθνών προδιαγραφών, κατόπιν μελέτης και ανάλογα με την ένδειξη σε σχέση με το πρόβλημα του ασθενή, την ανατομία του στόματος και την συνολική οδοντοστοματολογική αξιολόγηση.


γραφική αναπαράσταση απόφραξης αεραγωγούελεύθερη αναπνοή με τον νάρθηκα άπνοιαςΟι ενδοστοματικές συσκευές είναι μασελάκια με μηχανισμό προώθησης της κάτω γνάθου,  εξαιρετικά αποτελεσματικά στη διαχείριση των διαταραχών του ύπνου αποφρακτικής αιτιολογίας, επειδή τοποθετούν την κάτω γνάθο και τη γλώσσα σε μια πιο εμπρός θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Καθώς η γνάθος και η γλώσσα από την βάση τους κινούνται προς τα εμπρός, ο αεραγωγός ανοίγει, καθιστώντας ευκολότερη την αναπνοή. 

Η θεραπεία του ροχαλητού με ενδοστοματικό νάρθηκα (μασελάκι), αποδίδει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, όπως και στις πιο σοβαρές διαταραχές ύπνου. Η κάτω γνάθος συγκρατείται σε μια πιο πρόσθια θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου και ο αεραγωγός ανοίγει στο πίσω μέρος του λαιμού.

Ως εκ τούτου, το ενοχλητικό ροχαλητό σταματά και ήρεμα ο ύπνος μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η έντονη δόνηση της μαλακής υπερώας που προκαλείται από το ροχαλητό, εκκινεί μία φλεγμονώδη αντίδραση στον ιστό αυτό.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η χρόνια φλεγμονή δημιουργεί διόγκωση των ιστών, με αποτέλεσμα το ροχαλητό να εξελιχθεί σε πιο σοβαρή διαταραχή ύπνου. Ο ενδοστοματικός νάρθηκας μειώνει ή εξαλείφει την διόγκωση, λόγω της διακοπής της δόνησης.

Να θυμάστε ακόμη ότι και το "απλό" ροχαλητό μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου, τόσο αυτού που ροχαλίζει, όσο και του συντρόφου του στο κρεβάτι!

Η θεραπεία από το στόμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την αντιμετώπιση, τόσο του ροχαλητού, όσο και του ΣΑΥΑ. Καμιά τεχνική δεν είναι αποτελεσματική για όλους. Ωστόσο, η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου συνιστά τις ενδοστοματικές εφαρμογές, ως θεραπεία πρώτης γραμμής για την αγωγή της ήπιας έως μέτριας μορφής υπνικής άπνοιας και του ροχαλητού, και για τις σοβαρότερες μορφές των πασχόντων στους οποίου η θεραπεία με CPAP έχει αποτύχει.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που έλαβε το Βραβείο Αποφοίτησης στη 19η Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου, η σχέση μεταξύ του όγκου της γλώσσας και του μεγέθους των οστών της στοματικής κοιλότητας σε ασθενείς με Αποφρακτική Άπνοια Ύπνου μπορεί να βοηθήσει τους οδοντιάτρους να υπολογίσουν με ακρίβεια και επιτυχία τη συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία.

Παρόλο που οι νάρθηκες άνω και κάτω γνάθου έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την Αποφρακτική Άπνοια Ύπνου, η πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας σε κάθε μεμονωμένο ασθενή έχει παρουσιάσει διαφοροποιήσεις. Σε έρευνα που έγινε σε 49 ασθενείς, εξέτασαν εάν ανατομικοί παράγοντες σχετίζονται με το θεραπευτικό αποτέλεσμα που έχουν οι νάρθηκες.

Καθένας από τους 49 συμμετέχοντες στην έρευνα χρησιμοποίησε έναν προσαρμοσμένο νάρθηκα δύο τεμαχίων κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η έκβαση της θεραπείας εκτιμήθηκε με πολυσομνογραφία ( μελέτη ύπνου), ύστερα από περίπου έξι εβδομάδες εφαρμογής της συσκευής στόματος. Οι 24 ασθενείς ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία, σημειώνοντας μείωση του δείκτη Άπνοιας - Υπόπνοιας κατά 50% και πλέον.

Επειδή οι ασθενείς που ανταποκρίθηκαν στη θεραπεία είχαν μεγαλύτερο όγκο της γλώσσας για ένα ορισμένο μέγεθος της στοματικής κοιλότητας, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι ο καθορισμός της σχέσης αυτής μπορεί να βοηθήσει στο να προβλεφθεί η επιτυχία της θεραπείας.
Πηγή: http://www.aasmnet.org/ (Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής ύπνου)

μασελάκι ύπνου          μηχάνημα cpap     Τα ποσοστά αποδοχής της ενδοστοματικής θεραπείας σε σχέση με συσκευές CPAP.

Οτιδήποτε καινούργιο και διαφορετικό στο στόμα παίρνει λίγο χρόνο για να το συνηθίσουν, αλλά σε μια πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ, το 91 τοις εκατό των ασθενών με άπνοια ύπνου που έλαβαν θεραπεία με ενδοστοματική συσκευή, χρησιμοποιούσαν ακόμα τις προθέσεις τους με άνεση στο τέλος ενός έτους. Σε σύγκριση, η αποδοχή της συσκευής CPAP είναι μικρότερη από το 50 τοις εκατό.
Οι μελέτες δείχνουν ότι εάν στους ασθενείς δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν θεραπεία, η συντριπτική πλειοψηφία θα επιλέξει την από του στόματος θεραπεία, σε σύγκριση με συσκευή CPAP.

Δυστυχώς, στους ασθενείς που πάσχουν από αποφρακτική άπνοια (OSA), σχεδόν πάντα συστήνουν θεραπεία μόνο με την CPAP συσκευή, χωρίς να έχουν το δικαίωμα της επιλογής εναλλακτικής θεραπείας με ενδοστοματικό νάρθηκα. Οι πάσχοντες από υπνική άπνοια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αυτή την εναλλακτική θεραπεία, αλλά δεν τους έχει προταθεί, δυστυχώς συνεχίζουν να ζουν τη ζωή της μειωμένης ποιότητας.

Ενδοστοματική θεραπεία με νάρθηκες σε σχέση με χειρουργική θεραπεία

Η χειρουργική επέμβαση είναι σίγουρα μια επιλογή για τη θεραπεία της αποφρακτικής άπνοιας του ύπνου. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι η χειρουργική επέμβαση είναι αρκετά επίπονη και συχνά ανεπιτυχής.
Τα ποσοστά επιτυχίας των διαφόρων χειρουργικών επεμβάσεων που περιγράφονται κυμαίνονται ευρέως μεταξύ 20% και 90%.

Η θεραπεία με ενδοστοματικούς νάρθηκες είναι μια λιγότερο παρεμβατική και εναλλακτική λύση, η οποία δεν αναιρεί, δεν δεσμεύει, δεν αποκλείει καμία άλλη θεραπεία και έχει την δυνατότητα να συνδυαστεί με αυτές.

Κλείστε ραντεβού τηλεφωνικά στο 210 2920400 ή ηλεκτρονικά Κλείστε Ραντεβού