Επιλογή Γλώσσας: GR EN
DentalSleepMed.gr - Αντιμετωπίστε τώρα την Υπνική Άπνοια & το Ροχαλητό
DentalSleepMed.gr - Αντιμετωπίστε τώρα την Υπνική Άπνοια & το Ροχαλητό
μασελακι υπνου για το τριξιμο των δοντιων, ροχαλητο και υπνικη απνοια
Ήσυχος ύπνος

Τον έχουμε  περισσότερο ανάγκη από ποτέ,

γιατί να μη τον εξασφαλίσουμε;
Ενοχλούνται οι γύρω σας από το ροχαλητό σας;

στην πλειοψηφία των περιπτώσεων

οφείλεται και στην χαλάρωση του μυικού τόνου.
Προβλήματα ύπνου και αϋπνίας;

μπορούμε να σας βοηθήσουμε

να βρείτε το πραγματικό αίτιο.
Κακός ύπνος;

μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικά αίτια απ' οτι εσείς πιστεύετε.

Η επιβάρυνση στην Ευρώπη - 29/08/2013
Αρχική » Αρθρογραφία » Η επιβάρυνση στην Ευρώπη
Χάρτης Ευρώπης 1
Το  αποφρακτικό ΣΑΥ επηρεάζει το ποσοστό των θανάτων έμμεσα, μια και είναι ένας  παράγοντας κινδύνου για υπέρταση, καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια, επίσης επιφέρει υπερβολική υπνηλία, η οποία μπορεί να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα.
 
Το μέσο ετήσιο ιατρικό κόστος πριν από τη  διάγνωση του αποφρακτικού ΣΑΥ έχει υπολογισθεί στα 2.541 ευρώ σε σύγκριση με τα 1.293 ευρώ  για τα φυσιολογικά άτομα. Το ετήσιο κόστος της θεραπείας ενός ατόμου με αποφρακτικό ΣΑΥ είναι  μέτριο (περίπου 400 ευρώ), συμπεριλαμβανομένων της συνεχούς ιατρικής παρακολούθησης, της  συντήρησης και αυτής καθεαυτής ης συσκευής nCPAP.
 
Το κόστος των τροχαίων ατυχημάτων εξαιτίας της υπερβολικής υπνηλίας κατά τη διάρκεια της  ημέρας που προκαλείται από το αποφρακτικό ΣΑΥ είναι πιθανά σημαντικό, αλλά δεν έχει ακόμη  επαρκώς εκτιμηθεί. Με την αυξανόμενη συνειδητοποίηση για τους κινδύνους που συνδέονται με το  αποφρακτικό ΣΑΥ, αρκετά Ευρωπαϊκά κράτη απαγορεύουν πλέον στους ασθενείς που δεν  λαμβάνουν θεραπεία να οδηγούν.
 
Ο αριθμός των ασθενών που θα διαγνωσθούν να πάσχουν από το αποφρακτικό ΣΑΥ θα αυξηθεί τα  επόμενα χρόνια. Η αυξανόμενη επικράτηση της παχυσαρκίας στην Ευρώπη θα συμβάλλει επιπλέον  στην άνοδο του αριθμού των ασθενών με αποφρακτικό ΣΑΥ που χρειάζονται διάγνωση και  θεραπεία.
 
Σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη, η λίστα αναμονής (πολλών μηνών) για τη διάγνωση και θεραπεία των  ασθενών με αποφρακτικό ΣΑΥ αποτελεί μια σοβαρή ανησυχία. Με την αυξανόμενη συχνότητα της  παχυσαρκίας, αυτή η κατάσταση πιθανότατα θα επιδεινωθεί.