Επιλογή Γλώσσας: GR EN
DentalSleepMed.gr - Δρ. Ζήσης Κουδιγκέλης - Αντιμετωπίστε τώρα την Υπνική Άπνοια & το Ροχαλητό
DentalSleepMed.gr - Δρ. Ζήσης Κουδιγκέλης - Αντιμετωπίστε τώρα την Υπνική Άπνοια & το Ροχαλητό
μασελακι υπνου για το τριξιμο των δοντιων, ροχαλητο και υπνικη απνοια
Ήσυχος ύπνος

Τον έχουμε  περισσότερο ανάγκη από ποτέ,

γιατί να μη τον εξασφαλίσουμε;
Ενοχλούνται οι γύρω σας από το ροχαλητό σας;

Γνωρίζετε πως υπάρχει και Οδοντιατρική Λύση στο πρόβλημα του ροχαλητού σας;

Ρωτήστε μας!
Προβλήματα ύπνου και αϋπνίας;

μπορούμε να σας βοηθήσουμε

να βρείτε το πραγματικό αίτιο.
Κακός ύπνος;

μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικά αίτια απ' οτι εσείς πιστεύετε.

Μασελάκι Ύπνου
Ενδοστοματική συσκευή Υπνικής Άπνοιας και Ροχαλητού

Ιστορικά στοιχεία της άπνοιας ύπνου. - 20/01/2016

Αρχική » Αρθρογραφία » Ιστορικά στοιχεία της άπνοιας ύπνου.
άπνοιας ύπνου,
Η περί ης ο λόγος ασθένεια ονομάζεται «υπνική άπνοια». Τυπικά, δεν υπήρχε ως πριν από μισό αιώνα. Ηταν Νοέμβριος του 1956 όταν δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine η πρώτη μελέτη ασθενούς που έπεφτε σε ύπνο... όπου λάχει. Συγκεκριμένα, ο δρ Sidney Burwell κατέγραφε εκεί την περίπτωση ενός χαρτοπαίκτη που, αφού πήρε απότομα βάρος, άρχισε να κοιμάται την ώρα που έπαιζε πόκερ. Πήγε στον γιατρό απελπισμένος, όταν του συνέβη να του μοιράσουν δύο ρηγάδες και τρεις άσους, αλλά αυτός κοιμήθηκε προτού ποντάρει!

Η αδικαιολόγητη αυτή υπνηλία πήρε αρχικά το όνομα «σύνδρομο Πίκγουικ». Το όφειλε στο μυθιστόρημα «Pickwick Papers» που είχε δημοσιεύσει το 1835 ο Κάρολος Ντίκενς, όπου περιγραφόταν ένα παχουλό παιδί (Τζο ο Χοντρός) που έπεφτε διαρκώς σε ύπνο.
Τις πρώτες εξηγήσεις και τον μηχανισμό των διαταραχών ύπνου που οφείλονταν σε διακοπή της αναπνοής έδωσε το 1965 μια ομάδα γάλλων και γερμανών γιατρών.
Εντόπισαν τρία είδη «αποφρακτικής υπνικής άπνοιας».
Ως αίτια υπέδειξαν τόσο το πάχος στη γλώσσα και τον λαιμό όσο και την δυσμορφία του ρινικού διαφράγματος. Η προδιάθεση για άπνοια αυξάνει με τα χρόνια, καθώς οι ανάλογοι μύες ατονούν με την ηλικία και κατά τον ύπνο χαλαρώνουν ως τον σχηματισμό «φράγματος» για την ανάσα.

Ακολούθησαν 15 χρόνια αναζήτησης για επίλυση του προβλήματος μέσω χειρουργικών επεμβάσεων ή κατασκευής παρεμβυσμάτων για το στόμα ή τη μύτη.
Το 1981, ωστόσο, ο αυστραλός γιατρός Collin Sullivan είχε μια «τεχνοκρατική» φαεινή ιδέα: τι θα γινόταν αν επιβοηθούσε τον ασθενή με ένα «κομπρεσέρ αέρα»;
Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να αντιστρέψει τη λειτουργία μιας... ηλεκτρικής σκούπας! Ετσι, γεννήθηκε η πρώτη συσκευή «συνεχούς θετικής πίεσης στους ανώτερους αεραγωγούς» (CPAP).
Αρχικά, οι γιατροί την αντιμετώπισαν με πολύ σκεπτικισμό, αλλά η τεχνολογική τελειοποίησή της - με αισθητήρες ανίχνευσης της έναρξης επεισοδίου άπνοιας και μηχανισμό προοδευτικής αύξησης της πίεσης του αέρα, συν την προσθήκη φίλτρων και υγραντών του αέρα - την ανέδειξαν την τελευταία δεκαετία στην κυρίαρχη λύση του προβλήματος.
Τώρα οι γιατροί διατείνονται πως ο ένας στους δύο ασθενείς που χρησιμοποιούν CPAP κατορθώνει έπειτα από ένα ως δύο χρόνια θεραπείας να ανακτήσει πλήρως τη φυσιολογική αναπνοή του κατά τον ύπνο. Ο άλλος... συνεχίζει να κοιμάται με τη βοήθειά της διά βίου.
Πηγή: http://www.tovima.gr/science/article/?aid=409056&h1=true#commentForm

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το σύνδρομο διαβάστε τους τρόπους αντιμετώπισης, τα αίτια και τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας ή άπνοιας ύπνου εδώ.

Κλείστε ραντεβού τηλεφωνικά στο 210 2920400 ή ηλεκτρονικά Κλείστε Ραντεβού